Sergio Perez

Red Bull Racing
sergio perez formule 1

Carrière Sergio Pérez

“Checo is a legend”, de woorden van Max Verstappen in zijn kampioensrace van 2021 in Abu Dhabi. De Mexicaanse Formule 1 coureur was teamgenoot van Max Verstappen dat jaar en hielp hem aan de overwinning door Lewis Hamilton op te houden. Hierdoor is hij voor altijd opgenomen in elk Oranje Formule 1 hart en daardoor ook heel populair onder de Nederlandse Formule 1 fans. Sergio Pérez, oftewel Checo Pérez, Formule 1 coureur uit Mexico!

In 2011 maakte Sergio Pérez zijn debuut in de Formule 1 bij Sauber. Dit was in Australië op Albert Park, waar hij direct een zevende plaats wist te pakken. Helaas voor hem was dit ook een race om nooit te vergeten in negatieve zin, namelijk dat hij gediskwalificeerd werd door een achtervleugel die illegaal was. Het was een seizoen voor Checo F1 om nooit te vergeten, want in zijn zesde race in Monaco ging het goed mis. Sergio Pérez had een crash in 2011 die veel mensen zich nog kunnen herinneren uit het uitkomen van de welbekende tunnel. Hij had een hersenschudding, maar kon de volgende race in Canada gewoon weer aan de start verschijnen. Echter, bleek bij de training op vrijdag dat hij toch niet helemaal fit was, waardoor hij werd vervangen door Pedro de la Rosa.

Checo Pérez in de F1

In zijn tweede Formule 1 seizoen wist Pérez een uitmuntend resultaat te halen. Hij werd namelijk tweede in de race van Maleisië, waarmee hij de eerste Mexicaan was sinds 1971 die een podium wist te pakken. De Jaren erna wist hij nooit meer een dergelijk resultaat te halen, voornamelijk omdat hij bij teams kwam te zitten die niet konden meestrijden om het eremetaal. 

In 2020 begon zijn glorie. Bij Racing Point wist hij in zijn 190e race een Grand Prix te winnen, namelijk de knotsgekke Grand Prix van Sakhir. Hij verhoogde hiermee het record van meeste starts voor een eerste overwinning, die tot dan toe op naam stond van Mark webber in 2009. Die had voorafgaand aan de Grand Prix van Duitsland 130 wedstrijden nodig.

In 2021 werd Sergio Pérez prestatie bij Racing Point beloond met een plek naast Max Verstappen bij Red Bull Racing. Max had een ervaren coureur nodig die hem van concurrentie kon voorzien en kon helpen om een constructeurskampioenschap binnen te halen. In de Grand Prix van Azerbeidzjan wist Checo Pérez zijn tweede race van zijn carrière te winnen. Daarnaast herkennen we hem allemaal van de wingman actie van 2021 race in Abu Dhabi, waarbij hij Lewis Hamilton dusdanig wist te dwarsbomen om te zorgen dat Max Verstappen weer terug kon komen in de race. Uiteindelijk werd hij vierde in het klassement, zijn hoogste klassering tot dan toe. In 2022 wist hij nogmaals een Grand Prix te winnen, en zeker niet de minste: Checo Pérez pakte namelijk de Grote Prijs van Monaco van 2022. Red Bull Racing Sergio Pérez, een gouden combinatie natuurlijk. Sergio Pérez Max Verstappen, ook een gouden combinatie! Red Bull kan nog veel plezier beleven aan deze Checo Pérez!

Sergio Pérez vriendin

De vriendin van Sergio Pérez is niemand minder dan Carola Martinez. Ze komt uit Mexico, net als de F1 coureur Checo Pérez zelf. In 2017 kwamen de twee elkaar tegen in een discotheek, waarna in datzelfde jaar Pérez op zijn knieën ging om haar ten huwelijk te vragen. Op 3 juni 2018 werd er getrouwd en momenteel hebben ze twee kinderen, namelijk Sergio Perez Jr en Carlota.

Socials