F1 STARTOPSTELLING SINGAPORE 2023

PositionDriverTeam
1stCarlos SainzFerrari
2ndMax VerstappenRed Bull
3rdCharles LeclercFerrari
4thGeorge RussellMercedes
5thSergio PerezRed Bull
6thAlexander AlbonWilliams
7thOscar PiastriMcLaren
8thLewis HamiltonMercedes
9thLando NorrisMcLaren
10thFernando AlonsoAston Martin
11thYuki TsunodaAlphaTauri
12thLiam LawsonAlphaTauri
13thNico HulkenbergHaas
14thValtteri BottasAlfa Romeo
15thLogan SargeantWilliams
16thZhou GuanyuAlfa Romeo
17thPierre GaslyAlpine
18thEsteban OconAlpine
19thKevin MagnussenHaas
20thLance StrollAston Martin

Bekijk hier de startopstelling van de F1 van Singapore. Mis niks van de startformatie van de F1 Singapore, gereden op zaterdag 16 september 2023. Mis niks van de startopstelling van de F1 in Singapore die je hier kunt bekijken. Heeft Max Verstappen pole position gehaald op Singapore voor de zoveelste keer? Een lastige maar mooie baan waar vaak verrassingen te vinden zijn natuurlijk!

De kwalificatie op zaterdag was een waar spektakel, een ervaring die de harten van de Formule 1-fans sneller deed kloppen. Max Verstappen, de Nederlandse sensatie en publiekslieveling, zorgde voor een onvergetelijk moment door iedereen te verrassen en de pole position te veroveren. Met een indrukwekkende ronde wist Verstappen zijn rivalen achter zich te laten en de beste startpositie veilig te stellen.

De startopstelling voor de race in Spa op zondag belooft een waar spektakel te worden. Met Max Verstappen op de pole position is de verwachting hooggespannen. Zal hij zijn voorsprong kunnen behouden en naar de overwinning racen? Of zullen andere coureurs, zoals Lewis Hamilton, hem uitdagen en proberen de leiding over te nemen? Het belooft een zinderende strijd te worden tussen de beste coureurs ter wereld.

Om de startopstelling te bepalen, wordt er op zaterdagmiddag een kwalificatiesessie gehouden. Tijdens deze sessie strijden de coureurs om de snelste rondetijd neer te zetten. De rondetijden in de kwalificatie bepalen de startvolgorde van de race, waarbij de snelste coureur vooraan mag starten.

Bij de startopstelling van de F1-race op Spa staat de poleposition, de eerste startplaats, bekend als de meest begeerde positie. Dit is de plek waar de coureur met de snelste rondetijd in de kwalificatie mag starten. Het geeft de coureur een duidelijk voordeel, omdat hij vanaf de eerste positie de race kan beginnen en zo de concurrentie achter zich kan houden.

De startopstelling van vandaag kun je hierboven vinden. Zo zijn er ook nog andere banen waarbij het lastig is om in te halen. Denk bijvoorbeeld aan het Albert Park Circuit, de race van Australië waar het op het stratencircuit ook niet gemakkelijk is om je voorganger voorbij te gaan. Ook daar is het extreem belangrijk om in de startopstelling F1 zo ver mogelijk naar voren te komen, zodanig dat je de juiste plek behaald.Zorg dat je niks hoeft te missen van de startopstelling F1 van Monaco, Frankrijk. Zorg dat je niks hoeft te missen van de race in Monaco waar je gratis en live naar kunt kijken. Het is de startopstelling van de Formule 1 Monaco met in de vrije trainingen Max Verstappen natuurlijk de snelste van het veld. Wie gaat er op pole position starten dit weekend? Daar hoefj eniks van te missen en kun je hier bekijken! De startopstelling wordt bepaald op de zaterdag op 27 mei 2023 vanaf 16:00 uur. Op de zondag 28 mei wordt de F1 race Monaco gehouden vanaf 15:00 uur. Mis niks van de spannende startopstelling van Monaco, misschien wel de belangrijkste van het hele seizoen.

Bekijk hierboven de startopstelling F1 van morgen / zondag, zodat je precies weet waar je favoriete coureur moet starten tijdens de race op zondag! Zo nu en dan hebben we verrassende startopstellingen, waardoor het goed is om deze in de gaten te houden. Deze startopstelling F1 van Spa wordt bijgehouden en direct geüpdate na de officiële bevestiging van de FIA over de startopstelling België Spa Francorchamps van de race op zondag. Zo kunnen er namelijk nog grid-straffen uitgedeeld worden in Spa francorchamps België Grand Prix, waardoor de startopstelling flink aangepast dient te worden. De Formule 1 startopstelling Spa hierboven bevat alle 20 rijders die deelnemen aan de race van morgen / zondag. Dit bevat dus 2 rijders van elk team met allemaal hun eigen plek. In totaal zijn er dus 20 startplekken in de startopstelling F1 Spa van zondag. Voor veel circuits is de startopstelling extreem belangrijk, denk bijvoorbeeld aan de startopstelling in Monaco. De startopstelling vandaag F1 Spa is bekend, dus check hem out hierboven en wees als eerste van je vrienden goed voorbereid voor de start van de F1 race vandaag!

Startopstelling Monaco

De startopstelling in Monaco is er eentje die extreem belangrijk is voor de race. Het is er namelijk erg smal en erg weinig mogelijkheden tot inhalen. Om die reden is het belangrijk om in de kwalificatie een goede tijd neer te zetten en door te komen naar Q3 van de kwalificatie. Dit zorgt er voor dat je de grootste kans maakt om op pole position te komen in de startopstelling van F1 op zondag. De startopstelling van vandaag kun je hierboven vinden. Zo zijn er ook nog andere banen waarbij het lastig is om in te halen. Denk bijvoorbeeld aan het Albert Park Circuit, de race van Australië waar het op het stratencircuit ook niet gemakkelijk is om je voorganger voorbij te gaan. Ook daar is het extreem belangrijk om in de startopstelling F1 zo ver mogelijk naar voren te komen, zodanig dat je de juiste plek behaald.

Startopstelling F1 Spa

Spa is een belangrijke race voor veel coureurs. Het is een van de favoriete banen van veel rijders en om die reden willen velen dan ook vaak vooraan in de startopstelling F1 Spa staan. Daarnaast is het een startopstelling die bijzonder vaak anders dan bij andere races. Dit heeft met de onverwachte weersomstandigheden te maken daar in Spa Francorchamps. Het kan bijvoorbeeld aanzienlijk hard gaan regen in Q3, waardoor alles ineens anders wordt. Zo was het in 2021 zelfs zo dat er de startopstelling Spa uiteindelijk de einduitslag werd voor de race. De reden was namelijk dat het niet mogelijk was om de race uit te rijden, waardoor de Grand Prix van Spa werd afgelast en al na 2 rondes werd afgevlagd.

Startopstelling F1 Zandvoort

De belangrijkste race voor ons Nederlanders is natuurlijk die van Zandvoort, gehouden in ons eigen Nederland. Na jarenlang zonder een Nederlandse Grand Prix op de agenda, was het in 2021 dan eindelijk zo ver. Max Verstappen bekroonde dan ook de terugkomst met direct een poleposition, waardoor hij in de Startopstelling zondag in de F1 van Zandvoort vooraan mocht starten. De race wist hij uiteindelijk ook te winnen voor eigen publiek. Ook op Zandvoort was het lastig inhalen, waardoor vooraan staan op zondag in de Formule 1 ook belangrijk is bij Zandvoort. Zorg dat je niks hoeft te missen van de F1 startij en de startposities van de coureurs voor de race van morgen. Op zondag is het altijd raceday en dan wil je goed voorbereid weten welke coureur er met zijn F1 wagen als eerste door de eerste bocht komt. Start jouw favoriet op de startrij F1 nummer één? Of is de startopstelling morgen niet waar jij op gehoopt had? Een aantal F1 coureurs heeft het gevoel van poleposition al enorm vaak meegemaakt, bekijk maar hieronder!

Meeste polepositions ooit in de F1

Als je vooraan mag beginenn in de Startopstelling van de F1, dan sta je als het ware op de poleposition. Deze positie is erg belangrijken geeft je de meeste kans om de race op zondag uiteindelijk te winnen. De grootste coureurs in de geschiedenis van de Formule 1 hebben de meeste pole positions behaald. Denk hierbij aan Lewis Hamilton, die eigenlijk onmogelijk nog ingehaald kan worden. Hij heeft in 2021 namelijk zijn 100e poleposition weten te behalen. Sinds 2007 staat Lewis Hamilton al geregeld vooraan in de startopstelling van de Formule 1 en daarmee heeft hij ook het record. Wij wordt gevolgd op grote achterstand door Michael Schumacher, die in totaal evenveel wereldtitels als Lewis Hamilton wist te behalen. Ayrton Senna, die andere legende in de Formule 1, wist 65 keer pole te pakken. Sebastian Vettel stond in totaal 57 keer vooraan in de startopstelling F1. Jim Clark, Alain Prost, Nigel Mansell, Nico Rosberg, Juan Manuel Fangio en Mika Häkkinen maken de top 10 compleet. Max Verstappen zal ongetwijfeld binnen een aantal jaren ook de top 10 in duiken. Tot nu toe heeft hij er 15, maar daar zullen er dit seizoen nog behoorlijk wat bij komen.

# Coureur Land Aantal pole positions
1 Lewis Hamilton  Verenigd Koninkrijk 103
2 Michael Schumacher  Duitsland 68
3 Ayrton Senna  Brazilië 65
4 Sebastian Vettel  Duitsland 57
5 Jim Clark  Verenigd Koninkrijk 33
5 Alain Prost  Frankrijk 33
7 Nigel Mansell  Verenigd Koninkrijk 32
8 Nico Rosberg  Duitsland 30
9 Juan Manuel Fangio  Argentinië 29
10 Mika Häkkinen  Finland 26
11 Niki Lauda  Oostenrijk 24
11 Nelson Piquet sr.  Brazilië 24
13 Fernando Alonso  Spanje 22
14 Damon Hill  Verenigd Koninkrijk 20
14 Valtteri Bottas  Finland 20
16 Mario Andretti  Verenigde Staten 18
16 René Arnoux  Frankrijk 18
16 Kimi Räikkönen  Finland 18
19 Jackie Stewart  Verenigd Koninkrijk 17
20 Stirling Moss  Verenigd Koninkrijk 16
20 Felipe Massa  Brazilië 16
22 Max Verstappen  Nederland 15
22 Charles Leclerc  Monaco