lengte formule 1 auto

Een vraag die veel mensen bezig houdt: de lengte van de Formule 1 auto van Max Verstappen, maar ook de lengte van de F1 auto in het algemeen in 2022. Er zijn dit jaar weer veel wijzigingen gemaakt aan de auto’s, waardoor ook de lengte en de afmetingen van de Formule 1 wagens zijn aangepast en veranderd.

Breedte van een F1 auto: 200 centimeter

Elke auto in de Formule 1 heeft dezelfde breedte, namelijk 200 centimeter. Dit betekent dat een Mercedes en een Red Bull Auto dezelfde breedte hebben en daarmee dus dezelfde afmetingen. Dit is gemeten vanaf de zijkant van de wielen, als deze in een rechte positie staan.

Lengte van een F1 auto: maximaal 576 centimeter

Op de vraag: “Hoe lang is een F1 auto?”, is het antwoord: de lengte van de F1 auto verschilt heel erg. Er zitten maximum en minimum afmetingen aan de lengte van een F1 auto. Zo mag de afstand van het midden van de voorbanden tot het midden van de achterbanden maximaal 360 centimeter zijn en is de minimale afstand 346 centimeter. De afstand van de voorkant van de voorvleugel tot het midden van de voorbanden is maximaal 135 centimenter en minimaal115 centimeter. Dit betekent dat er een range is van zo’n 20 centimeter waar F1 teams tussen mogen kiezen in de afmetingen van hun F1 auto. Aan de achterkant moet de afstand tussen het uiteinde van de achtervleugel en het midden van de band 81 centimeter zijn. Dit is bij alle auto’s hetzelfde.

Hoogte van een F1 auto: 91 centimeter

De hoogte van de Formule 1 auto is overal gelijk en wordt gemeten vanaf de achtervleugel. Dit houdt in dat elke achtervleugel in principe dezelfde afmetingen heeft qua hoogte bij alle auto’s. Zo, nu weet je de f1 auto afmetingen en lijken ze waarschijnlijk een stuk groter dan dat je zou denken. Wacht maar tot je ze in het echt ziet, want de f1 auto afmetingen zijn ontzettend indrukwekkend!

Afmetingen F1 Auto: 576cm x 200cm x 91cm

Als je de f1 auto afmetingen wilt weten, dan doe je lengte x breedte x hoogte. In dit geval is dat dus een lengte van de F1 auto van maximal 576 centimeter. De breedte van de F1 auto is 200 centimeter, voor elke auto gelijk. Daarnaast moet ook de hoogte van een F1 auto gelijk zijn aan die van de andere auto’s. Dit is 91 centimeter.