F1 Testdagen ➤ Wanneer zijn de F1 Wintertestdagen? Bekijk hier je antwoorden op de Formule 1 Wintertest in bahrein! ▀▄▀▄ Alles over F1 Test Dagen!

De start van het nieuwe seizoen! Het moment dat de teams gaan laten zien wat ze waard zijn is het moment dat de F1 testdagen gehouden worden. Dit worden ook wel de Formule 1 testdagen in de winter genoemd. De F1 wintertests 2023 worden gehouden dit jaar in Bahrain op het International Bahrain Circuit.

Wanneer zijn de F1-testdagen 2023?

De F1 testdagen worden gehouden van donerdag 23 tot en met zaterdag 25 februari 2023. Dat betekent dat in drie dagen tijd de teams en coureurs hun f1 auto kunnen gaan testen voor het nieuwe seizoen en kunnen de speculaties gaan beginnen over welke teams de favoriet zullen zijn volgend seizoen. Hierdoor zijn de testdagen F1 natuurlijk ontzettend belangrijk en wil je niks missen van de F1 wintertest.

Wanneer begtin het F1 seizoen?

Het Formule 1 seizoen begint doorgaans na de F1 wintertestdagen. Ditmaal begint het seizoen in Bahrein op zondag 5 maart, dus 1 week nadat de wintertests gehouden worden. Op de vrijdag 3 maart wordt de eerste vrije training gehouden, wat wordt gezien als het begin van het Formule 1 seizoen. Dat betekent dan ook dat er nog maar enkele dagen gesleuteld kan worden tussen de Formule 1 wintertest dagen in Bahrein van 2023 en het begin van het nieuwe F1 seizoen 2023.

Waarom zijn er maar 3 Formule 1 testdagen?

Dit seizoen bestaan de F1 wintertests maar uit 3 dagen. Dat is de helft van vorig jaar. De reden is dat vorig jaar nieuwe F1 regels werden doorgevoerd, waardoor er meer getest diende te worden. Omdat de regels dit F1 seizoen niet zoveel verschillen van vorig jaar, zijn de F1 wintertestdagen in Bahrein 2023 beperkt tot 3 dagen.