GRAND PRIX RADIO BELGIË VIA VPN

Zoals je misschien wel heb vernomen, is het niet meer mogelijk om Grand Prix Radio van Olav Mol en Jack Plooij via Nederlandse radio te beluisteren. Al jarenlang waren ze de gezichten van de F1 autosport in Nederland, waar het laatste jaar het al moeilijker werd omdat de rechten naar ViaPlay zijn gegaan. Toch kon je de beelden van ViaPlay leggen naast het commentaar van Olav Mol en Jack Plooij via hun website grandprixradio.nl. Doordat ViaPlay de radiorechten heeft gekocht, is dit vanaf het seizoen 2023 ook niet meer mogelijk. Een alternatief? Grand Prix Radio is verplaatst naar België. Echter, door geo blocking kan jij niet luisteren naar deze Grand Prix Radio in Nederland. Je locatie wordt geblockt, maar via een VPN verbinding kan jij wel de stemmen van Jack Plooij en Olav Mol als Nederlands commentaar onder jouw Formule 1 beeld zetten. Wij laten je weten hoe je dit kan doen!

Sluit een VPN abonnement af via de knop hieronder en zet de instellingen op België. Vervolgens kan je direct gebruik maken van de Grand Prix Radio!

 

Heb je vragen, mail dan naar info@formule1liveblog.nl

 

Hoe werkt een VPN verbinding?

Voordat we verder ingaan op hoe je Grand Prix Radio van Olav Mol kunt luisteren via een VPN verbinding, is het handig om te weten wat een VPN verbinding precies is. VPN staat voor Virtual Private Network. Een VPN verbinding maakt het mogelijk om een veilige en versleutelde verbinding te maken tussen jouw apparaat en het internet. Dit zorgt ervoor dat al jouw online activiteiten privé blijven en niet door anderen kunnen worden gevolgd. Echte, kan je er ook voor zorgen dat het systeem denkt dat jij in België zit, terwijl je eigenlijk in Nederland bent. Dit is nodig om de blokkade te omzeilen die er zit op de website van Grand Prix Radio. Doordat ViaPlay de rechten heeft gekocht van de Formule 1 Radio in Nederland, zijn zij ook de enige die dit mogen uitzenden. In België heeft Olav Mol met zijn Grand Prix Radio de rechten gekocht, waardoor je in België kan luisteren naar zijn stem.

HOE KUN JE FORMULE 1 RADIO LUISTEREN VIA EEN VPN VERBINDING?

Om Grand Prix radio Formule 1 te kunnen luisteren via een VPN verbinding heb je een aantal dingen nodig:

  •  Een apparaat (bijvoorbeeld een computer, laptop of smartphone)
  • Een VPN verbinding (bijvoorbeeld NordVPN, ExpressVPN of CyberGhost)
  • Een internetverbinding
Grand Prix Radio Olav Mol F1 VPN België in Nederland

STAPPENPLAN:

  1. Download en installeer een VPN verbinding op jouw apparaat.
  2. Maak verbinding met een server in een land waar de Formule 1 radio-uitzending beschikbaar is. Bijvoorbeeld in Nederland via NPO Radio 1.
  3. Ga naar de website van de Formule 1 radio of download de officiële app.
  4. Start de Formule 1 radio-uitzending en geniet van de race!

HOE KRIJG JE BEELD BIJ JE F1 RADIO OLAV MOL?

  • Viaplay abonnement: Je kunt voor de meest logische keuze gaan, en de meest veilige: een abonnement nemen bij de officiële broadcaster van de Formule 1 in Nederland. Op die manier kun je niet luisteren naar de Radio Olav Mol F1, maar zij hebben de rechten overgenomen van Ziggo Sports en daardoor kun je bij hen de Formule 1 kijken in 2023. Het is dan wel een betaalde Hesgoal F1 alternatief, maar wel degene waarbij je profiteert van Nederlands commentaar en de Nederlandse voor- en nabeschouwingen van de Formule 1. Als je F1 Radio Olav Mol gebruikt, dan heb je natuurlijk geen beelden. Je zult dat wel moeten hebben.
  • F1 TV Pro: Om je F1 Radio Olav Mol uit te breiden met beeld, zou je er ook voor kunnen kiezen om een F1 TV Pro abonnement te nemen. Dit is het officiële streamingsdienst van de Formule 1 waar je via de website of de app kan kijken naar exclusieve Formule 1-content. Naast Formule 1 kijken fans ook naar Formule 2, Formule 3 en Porsche Supercup. Als je Ziggo klant bent en je hebt Ziggo Sport Extra, dan krijg je daar een gratis F1 TV Pro abonnement bij, waardoor je daar dus naar kan kijken en officieel recht hebt tot de Formule 1.

grand prix radio belgie luisteren in nederland

Werkt je GP Radio niet in Nederland? Dat komt omdat ze verhuisd zijn naar België. Als je de Grand Prix Radio België wil luisteren in Nederland, moet je gebruik gaan maken van een VPN. Dit is mogelijk door deze aan te schaffen en te doen alsof je in België bent. Vervolgens kun je gewon naar de Grand Prix Radio luisteren. Olav Mol doet al 30 jaar commentaar bij de Formule 1 en is dit jaar verhuisd naar België, waar ze nu dus ook de Grand Prix Radio België hebben. Wil je deze luisteren in Nederland, dan moet je hier een VPN voor aanschaffen, anders werkt het niet meer natuurlijk.

Grand Prix Radio App België is de oplossing!

Als je Olav Mol Radio wilt luisteren in Nederland, dan kan dit niet meer via hun Nederlandse website. De wet verbiedt namelijk dat je de rechten die je hebt in België ook kan gebruiken in Nederland. Veel mensen die via de website van Grand Prix Radio het commentaar van Olav Mol en Jack Plooij hadden aan staan tijdens de races, kunnen dit nu niet meer doen. Maar er is een oplossing om Grand Prix Radio België in Nederland te luisteren, namelijk het gebruik van de Belgische app. De Grand Prix Radio-app mag namelijk volgens de Europese regelgeving gewoon in alle landen vrij aangeboden worden. Hierdoor luister je ook met een Nederlandse internetverbinding gewoon naar je favoriete Olav Mol commentaar!

Is het legaal om Formule 1 radio te luisteren via een VPN verbinding?

Ja, het is legaal om Formule 1 radio te luisteren via een VPN verbinding. Wel moet je er rekening mee houden dat sommige landen beperkingen hebben op het gebruik van VPN’s.

Welke VPN verbinding is het beste voor het luisteren van Formule 1 radio?

Er zijn veel verschillende VPN verbindingen beschikbaar. NordVPN, ExpressVPN en CyberGhost zijn populaire opties.

Kan ik Formule 1 radio ook luisteren via mijn smartphone of tablet?

Ja, je kunt Formule 1 radio ook luisteren via jouw smartphone of tablet. Hiervoor heb je wel een VPN app nodig die geschikt is voor jouw apparaat.