Lando Norris

McLaren
lando norris formule 1

Carrière Lando Norris

Een van de beroemdste rijders op de grid van de Formule 1 is Lando Norris. De man uit Groot-Brittannië is groot geworden vanuit het karten, net als Max Verstappen. De twee zijn met elkaar opgegroeid en hebben dan ook eenzelfde parcours afgelegd om in de Formule 1 te komen. Net als bij Max Verstappen, wordt ook Norris gezien als een toekomstig wereldkampioen. Verstappen is het al, dus wat staat Norris dan nog te wachten?!

Al op zijn zevende levensjaar begon Norris met de Karting. Op de eerste nationale race die hij reed in Engeland, behaalde hij direct pole position. Daarmee werd hij de jongste coureur ooit in Verenigd Koninkrijk die dat wist te behalen. De toon was gezet: Norris was een gouden toekomst beloofd.

In 2013 werd de jonge Brit al wereldkampioen in de karting, de WSK Euro Series en de CIK-FIA Europese en Supercup-titels. In 2014 werd hij zelfs de jongste coureur die een FIA-kartkampioenschap won. Dit zorgde ervoor dat Lando Norris niet onopgemerkt was gebleven en daardoor mocht hij zijn debuut maken in de autosport. Bij Ginetta Junior Championship. Hier won hij vier races, behaalde hij in totaal 11 podiumplaatsen en werd daarmee de beste rookie ooit in deze kampioensklasse.

In 2015 was het tijd voor Landon Norris om richting de Formule racewereld te vertrekken. Hij begon in de Formule 4. Het was een nieuw MSA Formula klasse in de Verenigd Koninkrijk, waar hij direct als eerste kampioen wist te worden met in totaal 412 punten. In 2017 reed hij zijn eerste volledige seizoen in de Formule 3. Hij kwam daar uit voor het team van Carlin. In totaal wist hij negen races te winnen. Ook was het Lando Norris McLaren team waar hij voor het eerst mocht uitkomen in de testweekenden in augustus. Op de HUngaroring mocht hij de snelste tijd neerzetten op de tweede testdag, waarmee Lando Norris McLaren al direct zijn gezicht heeft laten zien aan de hele wereld.

Aan het eind van 2017 maakte hij het beduut in de Formule 2 van Campos Racing als vervangen van Ralph Boschung op het Yas Marina Circuit. In 2018 mocht hij dan uitkomen voor Carlin in de Formule 2 en werd hij officieel de reservecoureur van het McLaren team. Daarnaast mocht hij ook deelnemen ana de 24 uur van Daytona. In 2019 mocht hij doorstromen naar de Formule 1 en werd hij officieel één van de twee rijders van McLaren. Hij kwam naast Carlos Sainz jr te zitten. In de tweede race van het seizoen wist hij zesde te worden, waarmee hij de eerste punten van het seizoen binnenhaalde. In 2021 werd Daniel Ricciardo zijn teamgenoot, doordat Carlos Sainz jr. naar Ferrari vertrok.

Lando Norris in de F1

Lando Norris maakte zijn F1-debuut in 2019 bij McLaren. Sinds die tijd rijdt hij altijd voor de fel oranje gekleurde auto, waar hij naast Carlos Sainz jr en Daniel Ricciardo in de auto heeft gezeten. Een van zijn meest memorabele momenten in de Formule 1 was de 1-2-overwinning van hem en Daniel Ricciardo in Italië op Monza. Daarnaast wist hij een pole position te pakken in de knotsgekke kwalificatie van Soschi Rusland van 2021. Hij wist op de zondag ook bijna de race te winnen door als enige niet naar binnen te gaan tijdens een grote regenval. Echter, belandde hij uiteindelijk van de baan af en werd zevende. Toch wist hij de snelste raceronde te pakken en pole positon die dag en gaf hij zeker zijn visitekaartje af.

Salaris Lando Norris

Wat is het salaris van Lando Norris? Dat vragen veel mensen zich af. Helemaal zeker weten we het niet, maar het wordt geschat op zo’n 19 miljoen euro per jaar. Dit betekent een maandinkomen van ruim anderhalf miljoen euro en een weekinkomen van 365 duizend euro. Per dag is dat zo’n 75 duizend euro, niet slecht toch voor een jonge coureur?!

Jaar: € 19.001.003,00

Maand: € 1.583.416,92

Week: € 365.403,90

Dag: € 73.080,78

Socials