Vijf manieren om beter te worden in Texas Hold’em poker

Vijf manieren om beter te worden in Texas Hold’em poker

Texas Hold’em Poker is een spel dat goed spel beloont. Er is wat geluk, maar een goede speler verslaat meestal de slechte spelers. Zorg dat je de regels kent en kies een betrouwbaar online casino als Betamo bonus om je winkansen te vergroten.

Ken uw locatie

De beste positie in Texas Hold’em is op de button. Als je op de button zit, ben je de laatste persoon die handelt in drie van de vier inzetrondes: postflop, turn en river. Als het jouw beurt is, weet je precies hoeveel andere spelers er nog in het spel zitten en kun je een weloverwogen beslissing nemen over hoeveel je eventueel inzet.

De slechtste positie is de small blind. Na de flop, turn en river moet je als eerste handelen. Je kunt dit soms in je voordeel gebruiken door agressief te spelen, maar het is veel beter om als laatste te handelen.

Let ook op het totale aantal spelers dat nog aan de tafel zit. Een spel dat niet met zeven spelers moet worden gespeeld, kan sterk zijn als twee of drie spelers krap zijn, omdat er dan minder concurrentie aan tafel is. Hoe kleiner de spelers, hoe vaker je gedwongen wordt om te posten (de blinds), dus je moet agressiever zijn.

Focus op andere spelers

Het is gemakkelijk om in hun handen te vallen en andere spelers uit het oog te verliezen. Maar je moet weten hoeveel fiches ze hebben (een geschat aantal, niet noodzakelijkerwijs exact), welke kaarten ze kunnen hebben en met welke hand ze het beste kunnen omgaan, dit zijn de gemeenschappelijke kaarten die ze met alle anderen delen.

Het bijhouden van modetrends kan ook nuttig zijn. Probeer erachter te komen wie bluft en wie tight speelt. Als een speler nooit consequent meer dan €10 inzet en plotseling €50 inzet, moet u voorzichtig zijn. Dit is een goed teken dat de speler iets leuks heeft.

Als een speler een hand verliest die groot genoeg is en vervolgens terugkomt met een grote inzet, kan hij uit frustratie roekeloos spelen. Het is geen slecht moment om te folden, als je een vaste hand hebt, want het is onwaarschijnlijk dat iemand die op deze manier speelt je zal volgen.

Laat andere spelers niet zonder reden de flop zien

Als je een hand hebt die sterk genoeg is om de flop te zien, laat het dan helemaal niet zien aan andere spelers – verhoog in ieder geval de minimale inzet. Beginners zien de flop graag zo goedkoop mogelijk, maar het is gevaarlijk om ze daarbij te laten.

Laten we zeggen dat je hand A-K is en de andere spelers hebben 7-4 en 10-5. Voor de flop zou je beide kaarten uit je hand moeten kunnen trekken. Maar als je hem de flop van de big blind laat zien, kan het een ramp worden. In dit geval is het slechtste 10-9-8 – je hebt niets en een van je tegenstanders heeft een open straat en de ander heeft pocket 10. Je loopt een geweldige starthand mis.

Wees niet bang om te folden na de flop

Een hand vinden na de flop is voor sommige beginners moeilijk. “Ik heb het geld al op de bank gezet, dus het beste is om te blijven en te zien wat er gebeurt”, betogen ze. Een dergelijke houding kan er echter voor zorgen dat je veel fiches verliest.

Zelfs als je met een sterke hand begint, kan de flop je doden. Laten we zeggen dat je A-K hebt, maar de flop komt J-J-5. Het slaat nergens op, en als iemand anders J heeft, ben je ineens een grote verliezer. Zelfs als het A, Heer of beide is, verlies je met alle drie de boeren.Als de flop je hand niet verbetert en je geen top pair hebt, moet je folden.

Soms zou je de flop moeten callen, zelfs als je denkt dat het er goed uit gaat zien. Laten we zeggen dat je Q6 hebt en de flop is K-10-6. De natuurlijke neiging is om te focussen op wat goed ging: “Is dat niet geweldig? “Ik heb pocket zessen!” Maar koningen en tienen zijn erg gevaarlijk: je hebt een klein paar, wat betekent dat elke andere speler met koningen of tienen voor je ligt.

Speel slim op de turn en river

Door deze simpele tips te volgen, word je een betere speler op de turn en river.

Als je een draw hebt na de turn, wat betekent dat je nog een kaart nodig hebt, meestal een straight of flush, om een ​​goede hand te maken, probeer dan zo goedkoop mogelijk de river te raken.

  • Als je er zeker van bent dat je de best mogelijke hand hebt na de turn, zullen je tegenstanders een hoge prijs betalen om de rivier te zien.
  • Als de gemeenschappelijke kaarten een paar bevatten, onthoud dan dat je tegen een hele hand kunt spelen
  • Als er drie kaarten van dezelfde kleur op tafel liggen, wees dan voorzichtig als je tegenstander de river heeft.

Na de river kan het jouw beslissing zijn om te checken, in te zetten, te folden of te callen, uitsluitend op basis van de gerealiseerde waarde van je kaarten – je hebt niet langer het potentieel om je hand te verbeteren. Als je denkt dat je tegenstander een betere hand heeft, is bluffen over het algemeen geen goed idee.

Leave a Reply

Your email address will not be published.