Nyck de Vries – van F2 titel naar Formule E titel naar F1 titel?

Nyck de Vries – van F2 titel naar Formule E titel naar F1 titel?

De Nederlandse autocoureur Nyck de Vries maakt dit seizoen zijn debuut in de Formule 1. Hij begon zijn carrière als karter voor het Italiaanse Chiesa Corse Zanardi Team in 2008. Daarna volgden de overstap naar GP3 series, de F2 en de Formule E. Met wereldtitels in de F2 en de Formule E op zak, is de grote vraag is of het hem tevens zal lukken wereldkampioen in de Formule 1 te worden. De Vries kan dit jaar laten zien wat hij écht in huis heeft.

Afgelopen seizoen kreeg De Vries al de kans te laten zien waar hij toe in staat is in de koningsklasse van het autoracen toen hij in mocht vallen voor Alexander Albon. De 28-jarige werd met een negende plek de grote verrassing van de dag. Een prestatie die uiteindelijk leidde tot zijn definitieve overstap naar de Formule 1.

Overstap naar de Red Bull-familie

Als Formule E-coureur reed Nyck de Vries voor Mercedes EQ. Voor dit team was hij ook testcoureur én  reservecoureur voor de Formule 1. Het seizoen 2023 rijdt Nyck de Vries voor AlphaTauri, het zusterteam van Red Bull Racing, als opvolger van de naar Alpine vertrokken Pierre Gasly. De Nederlander wordt daar teamgenoot van de Japanner Yuki Tsunoda. Dit duo zal het dit seizoen moeten doen bij AlphaTauri.

Zijn overstap naar de Red Bull-familie is niet alleen opvallend, maar ook logisch. Gezien zijn leeftijd moest hij deze kans wel aanpakken. Zeker vanwege het feit dat Mercedes geen stoeltje vrij had voor hem in de Formule 1.

Dreamteam: De Vries en Verstappen

De overstap van De Vries naar de Red Bull-familie is interessant omdat dit zou kunnen betekenen dat hij en Max Verstappen in de toekomst teamgenoten worden. Hoe groot de kans is dat de twee coureurs daadwerkelijk voor hetzelfde team zullen gaan racen hangt vooral af van hoe goed De Vries dit seizoen presteert.

De hype en de belangen worden steeds groter nu de start van het Formule 1-seizoen 2023 steeds dichterbij komt. We mogen dan ook verwachten dat de verwachtingen en voorspellingen in aanloop naar de eerste race in Bahrein constant zullen veranderen. Fans die er graag een gokje op wagen kunnen bij deze site terecht voor vele mooie bonussen. De gokmarkten zijn enorm groot en gokkers worden aangetrokken door diverse aspecten die het spel te bieden heeft. Hoewel nog lang niet zeker is of het Nyck de Vries lukt om een belangrijke rol te spelen in het nieuwe Formule 1-seizoen, is de kans daarop zeker aanwezig.

De Vries is al wat ouder, maar brengt daarom wel de nodige ervaring mee. Wat betreft de druk die de uit Uitwellingerga afkomstige coureur wellicht zal ervaren, scheelt het dat hij zijn debuut in de Formule 1 vorig jaar al heeft gemaakt. Er zal voor hem dus wat minder spanning op zitten wanneer hij op 5 maart in Bahrein aan de start verschijnt.

Hoe het komende Formule 1-jaar zal verlopen voor Nyck de Vries is dus koffiedik kijken, maar voor het eerst in zijn carrière heeft de Friese coureur de mogelijkheid om te kunnen schitteren op het hoogste niveau. Mogelijk verdient hij op deze manier een plaats bij het team van Red Bull Racing en wordt hij op die manier teamgenoot van Max Verstappen.

  

Leave a Reply

Your email address will not be published.