Max Verstappen houdt niet van straatcircuits

Max Verstappen houdt niet van straatcircuits

Het Formule 1 seizoen is afgelopen en de Nederlandse coureur Max Verstappen heeft het wereldkampioenschap dit jaar gewonnen. Vorig jaar wist hij ook al de titel binnen te slepen. Na een bewogen Formule 1 jaar met de Red Bull budget overtreding, veel crashes en het afscheid van Sebastian Vettel is het tijd voor een welverdiende break.

Formule 1 is een leuke en spannende sport om naar te kijken. Er worden hoge snelheden behaald en de racers worden blootgesteld aan hoge temperaturen. De omstandigheden van de races maken het extra spannend wedden op F1 weddenschappen te plaatsen. Dit kan je doen bij de legale bookmakers in Nederland.

GP’s van Monaco en Singapore

Verstappen blikt terug op het seizoen en naar de straatraces. Hij snapt dat het leuk is voor het publiek, maar een groot deel van de coureurs vindt er niks aan. Toch wist Verstappen een aantal zeges te behalen op de straatcircuits. Hij zou zelfs graag wat minder straatraces op het raceprogramma willen zien.

Tegen FORMULE 1 Magazine zegt Verstappen: “Formule 1-auto’s zijn daar echt niet voor gemaakt. Ik vind stratencircuits totaal niet leuk meer.” Zeker niet met de nóg grotere en zwaardere nieuwe generatie bolides. “Met de oude auto’s was het nog wel te doen, maar nu…”

Ondanks dat Verstappen de straatcircuits niks vindt is hij wel voor de tweede keer kampioen. Het puntenverschil was enorm in het klassement. De auto van Red Bull leek het hele seizoen beter, sneller en lichter dan de andere auto’s. Uiteindelijk bleek dat Red Bull de budget cap had overschreden. Vele gaven dit als reden voor het succes. Het zou echter niet zijn gegaan om geld dat is uitgegeven aan verbeteringen.

Honda verrast Verstappen met groot cadeau

Honda levert de motoren voor het Red Bull team en was natuurlijk erg blij met de twee wereldtitel van Verstappen. Tijdens de Honda Racings Thanks Day zijn er altijd vele fans aanwezig en een aantal belangrijke mensen uit de auto- en motorsport wereld.

De topman van Honda, Seiji Kuraishi, pakte dit moment meteen aan om Verstappen in het zonnetje te zetten. Als cadeau heeft Verstappen een Honda NSX Type S gekregen. De coureur is er heel trots op dat hij de auto mag ontvangen en probeert hem gelijk uit op het circuit van Motegi.

Daniel Ricciardo komt terug naar Red Bull

De Australische coureur heeft eerder al voor Red Bull geracet en ook een tijd in het team gezeten met Max Verstappen. Uiteindelijk stapte hij over naar Renault en later naar McLaren, maar ook daar heeft hij geen nieuw contract gekregen. Hij is vervangen door Oscar Piastri. Nu keert hij terug naar Red Bull. Verstappen blijft de races doen met Perez.

Ricciardo gaat zich op de test- en simulatie werkzaamheden focussen. Hij zal in actie komen tijdens demonstraties en vooral in de oudere F1 auto’s rijden. Christian Horner is enorm blij met de terugkeer van Ricciardo. Vooral het karakter van de coureur wordt heel erg gewaardeerd. Zijn doel zal zijn het testen en verbeteren van de auto.

Leave a Reply

Your email address will not be published.