Is er een toekomst voor Max Verstappen in de F1?

Is er een toekomst voor Max Verstappen in de F1?

Drievoudig wereldkampioen Max Verstappen ligt tot 2028 vast bij het Red Bull Formule 1 team. Toch wil Max naast de Formule 1 ook nog andere dingen doen. De 24 uur van Le Man is een van de andere races die hij graag wil rijden. Het contract bij Red Bull dient hij uit, bij het team dat hem naar de Formule 1 hielp voordat hij uitstapjes maakt naar de langeafstandsracerij. Max zou het perfect vinden wanneer hij tot het eind van zijn carrière bij dit team kan blijven. Wedden op Max Verstappen is dus altijd een goed idee.

Hij windt er geen doekjes om dat hij houdt van wat hij doet. Toen hij opgroeide wilde hij al racen, de beste zijn en het beste uit zichzelf halen. Nu heeft hij alles wat hij wilde bereiken in de Formule 1 bereikt. Het winnen van zeven of acht wereldtitels is niet zijn streven. Hij vind het leuk om te racen en zal dit blijven doen zolang hij er plezier in heeft. Naast het racen heeft hij nog een heleboel andere dingen die hij graag zou willen doen.

Geen oneindige carrière in de Formule 1

Het is niet nieuw dat Max Verstappen al eens heeft gezegd dat hij niet streeft naar een oneindige carrière in de Formule 1. Het vele reizen valt hem zwaar tijdens het raceseizoen. Altijd weg van huis, zonder vrienden en familie is niet de perfecte situatie. Is hij thuis bij vrienden en familie, dan is het gemis groot wanneer hij weer weg is. In de tijd van het karten was de situatie eenvoudiger, maar hij beseft dat hij nog even door moet zetten met doen waar die van houdt. 

Momenteel heeft Max Verstappen drie wereldtitels op zak, maar je moet er niet van opkijken als dit er zelfs vier of meer worden. Zelf is hij er niet mee bezig of er nog wereldtitels bij komen, al hoopt hij natuurlijk dat het op deze wijze nog lang door zal gaan. Wat er ook zal gebeuren in de toekomst, hij zal altijd het beste uit zichzelf proberen te halen. Max is dankbaar en blij dat het tot nu toe gaat zoals het gaat. F1 wedden blijft daarom altijd spannend.

Na de Formule 1 een lange carrière

Jos Verstappen, de vader van Max, ziet ook dat zijn zoon het heel erg naar zijn zin heeft in de Formule 1 en bij Red Bull. De omgang met elkaar en hoe zij hem behandelen getuigt van veel respect naar elkaar toe volgens Jos. Het is een gezonde en goede relatie die zij hebben. De vader van Max is blij dat ze deze stap hebben genomen en naar Red Bull zijn gegaan. Het zou geweldig zijn als er de komende jaren nog mooie titels en racen bij komen, aldus Jos.

Het ontgaat Jos ook niet dat zijn zoon al bezig is met andere dingen dan alleen de Formule 1. Jos zelf was in zijn Formule 1 tijd nog niet bezig met andere dingen, maar Max houdt van langeafstandsraces zoals Le Mans en GT races. Hij denkt dat Max nog wel enige jaren voor zich heeft in de Formule 1 voordat hij zijn vizier op andere dingen richt. Na de F1 zal hij waarschijnlijk nog een lange carrière hebben in andere categorieën.

De coureur met de meeste overwinningen is met stip Lewis Hamilton met 103 overwinningen. Zijn eerste race won hij in 2007 in Australië. Ook de zeven wereldtitels die hij heeft behaald zijn indrukwekkend. Op de tweede plaats vinden we Michael Schumacher met 91 overwinningen en eveneens 7 wereldtitels. Op de derde plaats met 54 overwinningen vinden we Max Verstappen. Max heeft ook drie wereldtitels op zijn naam staan. Wil hij in de buurt komen van Lewis Hamilton zal hij nog wat jaartjes door moeten racen.

Leave a Reply

Your email address will not be published.